Održan seminar imama MIZ Frankfurt

Dana, 05. 11. 2017. godine, u džematu Bosniakische-Kulturgemeinschaft Offenbach e. V. „Sandžak“, održan je seminar imama Medžlisa IZ-e Frankfurt. Seminaru je prisustvovalo deset, od trinaest imama, koliko broji ovaj Medžlis. Trojica imama su bili opravdano odsutni.

Nakon kraćeg uvoda, prešlo se na konkretne teme. Prva tema je bila kratak osvrt na ramazanske aktivnosti u džematima, a potom se prešlo na centralnu temu „Mektebska pouka i kako je unaprijediti“, koju je referirao Munir ef. Hodžić, na jedan inovativan i pažnje vrijedan način. Nakon njegovog izlaganja, uslijedile su diskusije i prijedlozi na zadatu temu. U okviru ove teme dogovoreno je da se naredno regionalno takmičenje, na nivou MIZ Frankfurt, održi upravo u džematu iz koga dolazi Munir ef., BKC Franfurt, na adresi Mainzer Landstr. 125., 11. 03. 2018. godine.

Na temu mogućnosti organizacije zajedničkih svečanosti našega Medžlisa, referirao je Amel ef. Premtić, u okviru kojeg je dogovorena jedna zajednička svečanost početkom mjeseca septembra naredne godine.

Na kraju se pristupilo diskusiji o raznim tekućim pitanjima bitnim za rad nas imama u okviru svojih džemata, ali i Medžlisa uopšte.

Na kraju nas je Nedžat ef. Ljajić, imam domaćin, zajedno sa svojim Odborom, počastio večerom i kahvom. Molim Allaha dž.š. da ih nagradi iz svoga obilja.

Ovaj četverosatni seminar je protekao u jednoj toploj i radnoj atmosferi.

Neka Allah dž. š. nagradi sve one koji su svojim prisustvom doprinijeli ovakvoj atmosferi.

Nema komentara.

Upišite komentar