Godišnji mevlud u džematu Darmstadt

U subotu 22. aprila 2017. godine upriličen je godišnji mevlud u džematu Darmstadt. Na mevludu se okupio veliki broj vjernika, kako iz džemata Darmstadt tako i okolnih džemata. Bilo je zadovoljstvo biti u džamiji te noći. Svi prisutni su uživali u izvedbama ilahija džamatskog hora, te učenju mevluda koji su izveli imami. Program je započeo Fahrudin ef. Džinić melodičnim učenjem Kur'ana. Nakon njega kratko se obratio imam džemata Amel ef. Premtić koji je poselamio prisutne i poželio im dobrodošlicu. Polaznici mekteba, koji čine džematski hor, nisu nas ostavili ravnodušnim svojim prelijepim učenjem i nastupom. Svi su pokazali veliku ljubav i želju za izvođenjem ilahija. Ovom prilikom se zahvaljujemo imamima koji su džemat počastili svojim prisustvom i učenjem mevluda: Ahmed ef. Kajoševiću, Izet ef. Bašiću, Munir ef. Hodžiću, Fahrudin ef. Džiniću, Sedin ef. Durmišu, Nedžad ef. Ljajiću i Adem ef. Hasanoviću.

01

Poseban gost večeri je bio prof. dr. hfz. Halil ef. Mehtić koji je zajedno sa imamima uzeo učešće u učenju mevluda, a nakon toga svojim predavanjem duhovno osvježio sve prisutne vjernike. Svojim prepoznatljivim stilom hafiz je plijenio pažnju prisutnih, ukazavši na temeljne vrijednosti islama, da se ne udaljavaju od Kur'ana i da budu spremni praštati i pomagati jedni drugima.

Ova noć je bila prilika i da se džemat upozna sa novim članovima džematskog odbora koji su izabrani na Izbornoj skupštini koja je održana 26. marta 2017. godine. Također, tom prilikom je gost hfz. Halil ef. Mehtić, zajedno sa imamom uručio skromne poklone, u vidu knjige, članovima Odbora iz prošlog saziva, kao znak zahvalnosti za njihov doprinos.

Na kraju programa je Adem ef. Hasanović proučio ašare, a hfz. Halil ef. Mehtić dovu. Program je završen klanjanjem akšam namaza, a druženje nastavljeno uz večeru u džematskom restoranu.

03

02

04

Nema komentara.

Upišite komentar