Puna džamija u Duisburgu za Bajram (foto-galerija)

I za ovaj ramazanski bajram džamija u Duisburgu je bila prepuna vjernika koji su došli da pokažu radost pripadnosti Islamu i zajedno sa ostalim muslimanima podijele svoju radost sa rodbinom, prijateljima i komšijama i drugim poznanicima.

Nakon klanjanja sabah namaza proučena je dova za proučenu mukabelu koju su učili nekoliko džematlija i imam i namijenjena svim umrlim džematlijama našega džemata i za dobro svih muslimana. Do bajram namaza prisutnima se obratio Ramiz ef i uputio nekoliko bajramskih poruka, koje su bile upućene svima muslimanima koji pripadaju ovome džematu, da čuvaju svoj džemat, da odgajaju svoju djecu, i da misle o svome životu kako da najbolje iskoriste ono što im je Allah podario i da zarade džennet na budućem svijetu.
Do bajram namaza se polahko džamija punila tako je dobar broj klanjao i u podrumu, i opravdali potrebu postojanja džamije i brige o džamiji.

Poslije klanjanja bajram namaza džematlije su se družili u dvorištu džamije i uz kahvu razmijenili bajramske čestitke. Za djecu su bili pripremnljeni bajramski paketići koje su roditelji mogli kupiti i ponijeti svojim najmalađima i obradovati za bajram.

Iftar za Lejletu-l-kadr

U džamiji je upriličen zajednički iftar za 27. noć Ramazana 1433 h. Oko pedeset osoba je zajednički iftarilo u uređenim podrumskim prostorijama, i zajedno sa drugim džematlijama obilježili mevludom noć Lejletul kadr.

(www.dzemat-duisburg.de)

Nema komentara.

Upišite komentar