Iftar medžlisa Štuttgart u IKC Ulm

U nedjelju 19.06. 2016 godine priređen je iftar za imame, predsjednike i sabornike medžlisa Štuttgart u kojem su džematlije Ulma ugostili i Šefa odjela za Bošnjačku dijasporu Prof. Mensur ef. Pašalića. Konzul iz Stuttgarta Dag Džumrukčić i Predsjednik Bosaskih dopunskih škola Haris Halilović nisu krili svoje oduševljenje što prisustvuju ovom iftaru zahvalivši Gl. Imamu na pozivu. Prije iftara učenjem Kur-ana Enver ef. tekbirima, sve prisutne poselamio je Muftija Pašo ef.Fetić mubarećlejsajući Ramazan moleći Allaha dž.š da preostale dane prepostimo ako Bog da radujući se Ramazanskom bajramu. Nakon toga se Konzul Dag Džumrukčić obratio pozivajući prisutne da se prijave za glasanje i glasaju, i druge pozovu da to isto učine. Predsjednik i incijator osnivanja Bosanskih dopunskih. škola naglasio je značaj Bosanskog jezika i da je to bedem od asimilacije. Predsjednik IZBNJ Edin Atlagić se u ime džemata Ulm, i IZBNJ zahvalio svima na odzivu a naročito Šefu odjela Prof. Mensur ef. Pašaliću koji je za kratko vrijeme posjetio 6 džemata, kao i Konzulu Džumrukčiću i Harisu Haliloviću što su se odazvali na iftar medžlisa.

IMG_1317

Poslije akšam namaza i iftara obratio se Prof. Mensur ef. Pašalić koji je naglasio značaj džemata, pripadnosti jednoj Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom, Srbijom Sandžakom i Slovenijom, kao i dijasporom u kojoj ima 300 džemata. Prije teravih namaza Muftija je poselamio sve džematlije, a u kraćem obraćanju Prof. Mensur ef. je govorio o fadiletima mubarek mjeseca Ramazana, predstojećim izborima u BiH naglasivši da to naročito ozbiljno moraju da shvate Srebreničani i ostali iz drugog entiteta. Izađimo na izbore…

IMG_1315

Poslije teravih namaza ostalo se skoro do sehura. Lijepo obraćanje musafira iz Bosne, konstruktivan razgovor, korektna pitanja i konkretni odgovori na pitanja su pokazali da je istina što je neko rekao: ” U lijjepom muhabbetu zaboravi se na vrijeme ” Na kraju da se zahvalimo domaćinu, džematu IKC Ulm na lijepom ikramu, moleći Allaha dž.š. da ih obilno sevabima nagradi, kao i predstavnicima džemata koji su se odazvali pozivu. Slijedi Bajramski prijem ako Bog da, očekujući da se odazovemo u što većem broju.

IMG_1312

Nema komentara.

Upišite komentar