Održano savezno takmičenje iz mektebske nastave

Nakon provedenih takmičenja u mjesecu aprilu po medžlisima, u nedjelju 08.05.2016. u prostorijama Islamske zajednice Bošnjaka „Sandžak e.V.“ u Offenbachu održano je savezno takmičenje polaznika mektebske nastave za 2015/16. Godinu. Lijepi proljetni dan i lijepa atmosfera prilikom takmičenja kao i pokazano znanje polaznika ostat će trajno urezano u sjećanje učesnika i njihovih roditelja kao i imama. Neki su imali više sreće pa su kući otišli sa osjećajima velikih pobjednika dok su ostali imali priliku okusiti slast i ljepotu učešća i sticanja novog iskustva i prijateljstava.

IMG_3937

Ono što nas sve raduje jeste da su svi takmičari, a bilo ih je u 30, koliko je imalo pravo učešća u testu do 12 i do 16 godina, dobro savladali i ovladali znanjem iz ponuđenih pitanja i da je komisiji bilo veoma teško da nađe načina da proglasi pobjednike. U obje kategorije u testu moralo se odlučivati o pobjedniku na osnovu brzine urađenog testa, jer svi su bili veoma dobro pripremljeni. Veliko iznaneđenje za sve imame i prisutne bilo je, da je razlika između prvoplasiranih i drugoplasiranih u testu za obje grupe, do 12. i do 16.  godina bila samo u nekoliko sekundi jer su učesnici uspjeli osvojiti sve moguće bodove. Većina učesnika je gotovo u potpunosti uradila testove.

 Takmičari u kiraetu ništa manje nisu bili uspješniji. Opći je dojam da je zaista većina plasiranih a i ovdje je u 2 kategorije učestvovalo 30 takmičara pokazala zavidan nivo u učenju Kur’ana.

Komisija za mektebske nastavu je veoma kvalitetno i na zadovoljstvo takmičara i njihovih muallima odradila svoj dio posla uz pomoć prisutnih imama.

Džemat domaćin na čelu sa imamom i predsjednikom pokazao se kao izvaredan domaćin. Sandžačka gostoljubivost nije izostala već se pokazala u pravom svijetlu. Mešihat Islamske zajednice je za pobjednike pripremio vrijedne nagrade i diplome pobjednicima i diplome za učešće svim učesnicima.

IMG_3936

A nagrade su pripale po kategorijama kako slijedi:

Test I do 12. godina

 1. Ajla Delić-Džemat Karlsruhe,
 2. Hamida Pintol-Džemat Nuernberg,
 3. Daris Murtezić-Džemat Darmstadt.

Test II do 16. Godina

 1. Adna Herić-Džemat Ulm,
 2. Amina Čamdžić-Džemat Hannover,
 3. Jasmina Bešir-Džemat-Kamp Lintfort.

Kiraet I do 12. godina

 1. Sufjan Mustafić-Džemat Ikre Berlin,
 2. Bejan Hodžić-Džemat Ulm,
 3. Tarik Delić-Džemat Siegen.

Kiraet II do 16. godina

 1. Emin Zukorlić-Džemat Oberhausen,
 2. Bedil Bajraktarević-Džemat Ikre Berlin,
 3. Rusmir Mujanović-Džemat BKC Offenbach.

Mektebska komisija

Nema komentara.

Upišite komentar