Omladinski iftar u džematu Köln (foto/video)


U prostorijama Bosanske islamske kulturne zajednice “Gazi Husrev-beg”, džemat Köln u subotu 4. avgusta 2012. god./17. ramazana 1433 h.g. održan je tradicionalni omladinski iftar. Iako ovogodišnji ramazan pada u vrijeme godišnjih odmora i ljetnog školskog raspusta, na iftar se odazvalo nekoliko stotina mladih Bošnjaka i Bošnjakinja iz savezne pokrajine Sjeverna-Rajna Vestfalija (Nordrhein-Westfalen).

U prediftarskom programu su nastupili izvođači ilahija i kasida: Haris ef. Bećirović, Fahrudin Kuburić, Ahmed i Muhamed Žiga. Nakon prigodnog predavanja, koje je održano na njemačkom jeziku, prisutnima se predstavila humanitarna organizacija Tuisa e.V., koja okuplja muslimansku omladinu raznih nacionalnosti i sprovodi različite humanitarne projekte širom svijeta.

Poslije teravih namaza prisutne je poselamio imam džemata Köln, Mustafa ef. Hadžić, a vazu-nasihat je održao musafir iz Bosne, dr. Bilal Hasanović na temu “Poruke Bedra”.

YouTube Preview Image

Mustafa ef. Hadžić, pozdravna riječ i kratka poučna hikaja

YouTube Preview Image

Haris ef. Bećirović i Fahrudin Kuburić: Ti si ruža džennetska, ilahija

YouTube Preview Image

dr. Bilal ef. Hasanović, predavanje o Bedru

Zahvaljujemo se Rasimu Hasanoviću na ustupljenim fotografijama sa omladinskog iftara u Kölnu. Možete ih pogledati u foto-galeriji.

Nema komentara.

Upišite komentar