Pokrenuta bosanska dopunska škola u Ingolstadtu

Danas u prostorijama Grundschule Gotthold-Ephraim-Lessing, počeo je rad bosanske dopunske škole i prva nastava. Pored mnogobrojno prisutnih roditelja i djece, uz pozdrave i kratko obraćanje zvanica i učiteljice Alda Kero, krenula je nastava bosanske dopunske škole. Uz kolače i kahvu, roditelji i zvanice su u najljepšoj atmosferi imali mogućnost upoznavanja i druženja, te su upoznale učionicu i učiteljicu. Nakon toga su ostavili djecu na prvoj nastavi sa učiteljicom.

01

Prisutni gosti i govornici su bili:
Dr. Michael Enzinger – Rektor Grundschule
Ingrid Gumplinger – Integrationsbeauftragte der Stadt Ingolstadt
Rasim Ramic – Imam Dzemat Ingolstadt
Engelbert Zientek – Rektor Mittelschule
Pressevertreter (novinar Donaukurier)
Reuf Avdic – koordinator ispred roditelja

Nastavnik Hakan Sirt i učitelj vjeronauke u ovoj učionici je imao nastavu u drugoj školi i stim nije mogao prisustvovati. Njemu se naknadno zahvaljujemo na pomoći u realizovanju ovog projekta.

Iz konzulata je nažalost ponovo došao negativan odgovor na poziv. Zainteresovanje za dopunskom školom je veoma veliko, to pokazuje i prijava od 32 djece do sada. Očekivajući dalje prijave, uskoro će se sigurno ostvariti i druga nastavna jedinica. Zahvaljujemo se i predsjedniku saveza bosanskih dopunskih škola Haris Halilovic na podršci i savjetima tokom realizovanja.

Reuf Avdić

02

03

Nema komentara.

Upišite komentar